Få byer kan måle seg med Berlin når det kommer til førjulsstemning og julemarkeder. Vi vil glede oss over et festlig folkeliv på flere av de vakkert pyntede julemarkedene. Her møtes venner og familie i adventstiden for å slå av en prat, nyte en Glühwein eller en varm punsj. Julemarkedene er sosiale møteplasser, hvor man også kan få utrettet litt julehandel. Hvert marked sitt særpreg, men fellespreget er ‘Gemütlichkeit’.

Berlin, den nye hovedstaden i Tyskland, er delt i mange ulike områder. Hver med sitt preg. Slik er det også med julemarkedene.

Førjulsstemning finner vi også andre steder, som for eksempel i konsertsalene og i byens show-palass.

I løpet av dagene vi er i Berlin, vil vi besøke noen av de viktigste severdighetene, vi vil dele gode måltider på trivelige restauranter og det vil bli god tid til å få med seg litt av den spesielle førjulsstemningen som gjør Berlin så spesiell. Vi er glad for at vi på denne turen kan inkludere Potsdam i programmet.

PROGRAM

SolnedgangDag 1  Torsdag 30.november

Vi flyr fra Oslo på formiddagen og lander på Schönefeldt flyplass.

Utenfor venter bussen på oss og vi kjører til Potsdam, keisernes residensby.              Vi gjør en rundtur med bussen og ser flere av de historisk, interessante stedene i Potsdam. Nå er det tid for en kaffe eller noe annet godt, og det blir tid til å se nærmere på julemarkedet i det hollandske kvartal.

Bussen kjører oss til hotellet vårt, som ligger meget sentralt, ved Kurfürstendamm. Vi sjekker inn og gjør oss klar for kveldens middag.

Dag 2     Fredag 1. desember

Etter frokost tilbyr vi en vandring til julemarkedet på Breitscheidplatz. Vi besøker Gedächtniskirche før vi går inn på julemarkedet. Kanskje frister det å fortsette til noen av de store handlehusene som ligger i nærheten for å gjøre litt julehandel. Andre vil kanskje heller få med seg noen av de kjente museene eller kunstsamlingene. Resten av dagen er til egen rådighet, men jeg vil legge til rette for at alle kan finne frem til det de ønsker.

Felles middag på en stemningsfull kneipe.

Dag 3   Lørdag 2. desember

Med 100-bussen gjør vi en flott sightseeingrunde gjennom de mest sentrale delene av Berlin. Fra Riksdagen tar vi bena fatt og vi går gjennom Brandenburger Tor, og ned Unter den Linden. Vi vil befatte oss litt med historien i området og se nærmere på gjenoppbyggingen av det historiske slottet, som tidligere var ….
Med utsikt mot julemarkedet på GendarmenMarkt, spiser vi en deilig lunsj. Julemarkedet vil noen si er Berlins vakreste. Betaler man en liten inngangspris, kan man selv vurdere og gjøre seg opp en mening. Ettermiddagen er fri.

Dag 4   Søndag 3. desember

Vi starter dagens program ved Berliner Dom og beveger oss mot Hächische Höfe, mens vi får høre historiene som er knyttet til området. Kontrastene er enorme mellom det som er pusset opp og det som ligger der urørt.

Mange kunstnere og brukskunsthåndverkere har etablert seg i de moderne bakgårdene her og frister med mye lekkert og unikt.

Felles lunsj.

På ettermiddagen tar vi turen til Charlottenborg Schloss, og gleder oss over markedet utenfor selve slottet. Vi gjør som berlinerne og nyter småretter og noe godt å drikke.

Dag 5   Mandag 4. desember

Frokost på hotellet og litt fritid før avreise til flyplassen. Fly til Oslo har avreise kl. 14.20 med ankomst Oslo kl. 16.00.

Et program kan alltid forbedres. Ser vi at vi kan gjøre turen bedre ved noen enkle endringer, vil vi gjøre det for dere.

Vi improviserer der hvor det er nødvendig og hvor vår tilstedeværelse er ønskelig. Berlin er en stor by – og her finnes egentlig ingen grenser for hva som kan oppleves.

 

Velkommen med! Vennlig hilsen Nils Krister Larsen


Det er alltid et stort tilbud av konsert-, opera- og teaterforestillinger til enhver tid i Berlin. Vi kan nevne at på Deutsche Oper kan man få oppleve en Grand opera, kalt Le Prophete av Giacomo Meyerbeer. (Varer 4,5 timer) og/eller Nøtteknekkeren. På Komische Oper spilles Petruschka av Strawinsky – en burlesk opera. I Philharmonien spiller Leif Ove Andsnes en kammermusikk-konsert med musikk av Chopin, Sibelius, Schubert med mer. En annen kveld spiller Berlin Philharmoniske Orkester med dirigent Bernard Haifink Mahlers 9.symfoni.


Vår tur til Berlin koster kr 10 450,-per person og kr 1200, - i singeltillegg. Inkludert i prisen er 4 netter på sentralt hotell med halvpensjon (frokost og lunsj/eller middag) , fly tur/retur Oslo-Berlin og all transport i Berlin, utflukt til Potsdam, inngangsbilletter til utvalgte museer i følge programmet.

Vi oppfordrer alle til å tegne reiseforsikring med avbestillingsbeskyttelse.

Det kan forekomme endringer i programmet, men vi lover at de skal være til det bedre.

Gi oss beskjed om hvilke tilbud du/dere ønsker billett til av konserter og opera, så bestiller vi. Disse billettene betales utenom grunnprisen.




Vi tar forbehold om prisendringer som skyldes forhold utenfor vår kontroll som økte skatter, avgifter eller annet.




Ikke inkludert i prisen: Alkoholholdige drikker, driks og personlige utgifter.

Påmeldingsfrist: Så snart som mulig og senest 1. oktober 2017

Turen blir gjennomført ved minst åtte påmeldte.